Ortodonția reprezintă specializarea medicinei stomatologice, ce se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare.

Dinții ce nu sunt aliniați corect, sau sunt strâmbi, sunt mai greu de întreținut și se confruntă cu o acumulare masivă a plăcii bacteriene. O consecință o constituie formarea cariilor, până la cele mai grave ce duc la extirparea nervului.  De asemenea, aspectul inestetic reprezintă încă un motiv pentru necesitatea îndreptării acestora.

Avantajele tratamentului ortodontic includ o sănătate și igienă orală mult mai bună și o durabilitate și rezistență a dinților, un aspect frumos, sănătos, ce dezvoltă o mai mare încredere în sine.

APARATELE ORTODONTICE:

  • Aparatele ortodontice FIXE, sunt aparatele metalice ce reprezintă o opțiune mult mai economică și mai bună pentru cazurile dificile.
  • Aparatele ortodontice CERAMICE utilizează bracketuri mai puțin vizibile, astfel încât culoarea acestora imită nuanța naturală a dinților.
  • Aparatele dentare TRANSPARENTE sunt cele realizate din safir, făcând vizibil doar arcul acestuia.
  • Aparatele dentare INCOGNITO sunt aparatele dentare “invizibile”, aplicate pe partea linguală a dinților, pe interiorul arcadelor dentare. Acestea pot fi personalizate pentru fiecare pacient în parte.
  • Aparatele MOBILE: Gutierele sunt recomandate pentru realinierea dinților, în același mod în care acționează și aparatele dentare, însă fără bracketuri și sârmulițe metalice.
    • Aparatele de contenție mobile, sunt cele fixate pe vălul palatin, pentru a preveni migrarea dinților în poziția inițială.

Toate aceste tratamente le puteți discuta cu medicii noștri specializați în ortodonție, în legatură cu cea mai bună variantă pentru dinții Dumneavoastră!