Prin albirea dinților se poate obține un zâmbet alb și strălucitor, cu o valoare estetică superioară.
O ședință de albire a dinților durează între 15 și 90 de minute, în funcție de metoda aleasă și de fiecare pacient în parte. De asemenea, poate să fie nevoie de mai multe ședințe.
Efectul albirii profesionale poate dura de la câteva luni la câțiva ani, iar gradul de albire diferă de la o persoană la alta. Parțial, efectul depinde de starea inițială a danturii, de cât de pătați sunt dinții și de concentrația gelului folosit. De asemenea, menținerea efectului depinde de obiceiurile dumneavoastră alimentare, dacă sunteți fumător sau nu, și este de reținut că nu există soluții de albire a dinților care să asigure o schimbare permanentă a culorii sau care să prevină discromia ulterioară a danturii.
Efectul se poate însă menține cu un simplu kit de albire a dinților care poate fi folosit acasă. Unele metode se bazează pe purtarea unei gutiere cu gel pe bază de peroxid de hidrogen, cu o concentrație mai mică, care vă va ajuta să mențineți noul zâmbet alb și strălucitor.
Albirea profesională a dinților se poate face începând cu vârsta de 16 ani, când dantura este complet dezvoltată. Medicii recomandă ca dinții permanenți să fie în totalitate erupți.