Toamna este aici. Cum să ne protejăm dinţii în acest anotimp? 

Toamna a venit iar lucrurile încep să se schimbe. Atât în natură, cât şi în corpul nostru. Insă, aceste lucruri ne influențează si dantura, mai exact sensibilitatea dinţilor.

Avem câteva sfaturi oferite de către doctorii noştri, care vă pot ajuta să vă protejaţi dinţii de frig:

Perierea dinţilor, aţa dentară şi clătirea cu apă de gură de câteva ori pe zi ne vor ajuta să ne menţinem sănătatea orală. Achiziţionaţi o periuţă de dinţi cu peri moi şi o pastă specială pentru dinţii sensibili. Nu numai că aceste produse vă vor face dinții mai rezistenţi, dar vă vor proteja în continuare dantura.

1. Iigiena orală corectă

Sensibilitatea dintilor la rece poate fi ameliorată la domiciliu destul de uşor.  Este foarte importantă perierea dinților după fiecare masă, inclusiv folosirea aţei dentare. In cazul în care durerea este constantă după modificări rapide ale temperaturii, puteţi încerca să schimbaţi pasta de dinţi cu cea desensibilizantă pe bază de calciu. Oferă o uşurare imediată prin conectarea porilor deschişi care cuprind calciul dintelui şi protejează terminaţiile nervoase sensibile din dinţi. De asemenea, este benefică utilizarea unei periuţe de dinţi cu peri moi.

2. Hidratarea este cheia!

Hidratarea corpului în sezonul rece este la fel de importantă că în lunile calde de vară. Experții recomandă cel puțin 2 litri de apă pe zi. Acest lucru vă menţine atât creierul şi corpul sănătos, cât şi dinţii. Consumul corect de apă şi de ceai, asigură hidratarea gingiilor, a dinților şi veţi produce mai multă salivă. Acest lucru este important, deoarece gura este mai predispusă la uscare la temperaturi reci. Fără suficientă salivă, bacteriile se acumulează exponenţial în gura noastră.

Recomandam evitarea băuturilor dulci şi a celor acide, deoarece nu sunt o modalitate pentru a rămâne hidrataţi. Zahărul ajută la procesul de reproducere a bacteriilor, iar băuturile acide la agravarea sensibilităţii acestora.

3. Reglarea dietei

Dieta influenţează şi ea sănătatea dentară. Este important să aveţi grijă de ceea ce mâncaţi, cu consultarea medicului specialist. Este foarte importantă limitarea numărul de gustări, deoarece acestea pot fi mult mai periculoase pentru dinţi, decât mesele obişnuite, unde se produce mai multă salivă.
Frunzele şi-au schimbat culoarea, vremea este mai rece şi dieta noastră se schimbă în funcţie de schimbarea de temperatură.

Sa fim coloraţi în suflet, sănătoşi în dinţi şi luminaţi cu zâmbet. 🙂 

Echipa QEURODENT.

Leave a Comment